Adresa: GALERIA DE ARTE PLASTICE A CONSILIULUI JUDETEAN SATU MARE
Consiliul Județean Satu Mare, Primăria Municipiului Satu Mare, Consiliul Local Satu Mare și Asociația Artiștilor Plastici Satu Mare, vă invită să luați parte joi, 24 octombrie 2019, de la ora 17.öö la vernisajul expoziției de arte vizuale, în Galeria de Arte Plastice a Consiliului Județean Satu Mare. Expun membrii Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare: Ferenczi Imola, Ferenczi Ștefan, Moldovan Brîndușa și Moldovan Daniela.
Programul artistic, la pian, este asigurat de cursanții Palatului Copiilor Satu Mare: Barla Beata, Lita David, Palcău Lucian, Sorian Alexandra, pregătiți de d-na prof. Moga Mariana. Moderator: Ienășoiu Anișoara. Expoziția poate fi vizionată între 24 octombrie 2019 – 18 noiembrie 2019.
Moldovan Daniela s-a născut la 17 ianuarie 1955 la Ocna Mureș, județul Alba. A urmat Liceul ”Nicolae Bălcescu” Cluj-Napoca, apoi Facultatea de Drept Cluj-Napoca și Școala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj, secția Grafică. Tehnica sa preferată este ulei pe pânză, PFL, lemn și pictură pe sticlă.
Moldovan Brindusa s-a născut la 28 iulie 1990 la Satu Mare. A urmat Școala nr 1 Carei, Liceul Teoretic Carei, Facultatea de Psihologie și Științele Educației la „Vasile Goldiș” Satu Mare, sectia Psihologie. A fost de asemenea elevă a Școlii de Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca (2 ani) și a Școlii de Arte Satu Mare (1 an), secția Pictură. Preferă pictura pe acryl, pânză și PFL.
Ferenczi Imola este născută la 4 mai 1978 la Satu Mare. A absolvit Liceul de Industria Ușoară din Satu Mare. De-a lungul studiilor a fost procupată de desen, devenind un autodidact încăpățânat. A urmat un curs de inițiere în tehnica șervețelului cu Melania Enache. A urmat și un curs intensiv al tehnicii de formare de relief și 3D în Ungaria, cu Viktoria Bistei. Temele preferate sunt natura statică, florile și corpul uman, atât alb – negru cât și cu creioane colorate.
Din 2019 este membră a Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare, participând cu lucrări grafice la expoziții colective la Satu Mare, Carei, Cluj Napoca.
Din 2019 este membră a Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare, participând cu lucrări grafice la expoziții colective la Satu Mare, Carei, Cluj Napoca.
Ferenczi Ștefan s-a născut la 18 mai 1973 la Carei. Tot aici a urmat studiile școlare și liceale. A fost atras din ce în ce mai mult de creația vizuală, la început ca hobby, încercând diferite tehnici. Este însoțit până în prezent de impulsul de a descoperi diferite tehnici noi, aplicându-le la noile creații vizuale. A urmat curs de inițiere tehnică de decupaj, antichizare, efect rugină în Oradea cu Melania Enache, și un curs intensiv în tehnica decupaj, antichizare, efect rugină în Ungaria, cu Viktoria Biste. De asemenea, a studiat online mai multe tehnici care întrunesc tematica de reciclare, vopsire mobilă, sticle, pahare, obiecte din tablă, ceramică, care primesc o altă înfățișare.
Tehnici preferate: Transfer (poze pe hârtie de orez și poze pe diferite materiale) Poverpol, decupaj (tehnica șervețel ), antichizare (învechire). Este preocupat de picturi abstracte cu amestecarea diferitelor tehnici însușite. Este în continuare în căutarea de noi tehnici. Execută icoane combinând tehnici diferite. A avut expoziții la: Carei, Satu Mare, Cluj Napoca. Expoziția sa ”Calea Icoanelor” a prezentat-o la Satu Mare, București, Luduș, Rucăr, Polonia-Poznan. Din 2019 este membru în Asociația Artiștilor Plastici Satu Mare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu