duminică, 27 octombrie 2019

Lansare de carte by Lili Crăciun

Marţi, 5 noiembrie 2019 la 17:00 - 18:30
Adresa: MUZEUL DE ARTA, Piata Libertatii, nr. 21, Satu Mare





Lili Crăciun vine din Oradea pentru a treia sa lansare de carte în orașul nostru. Dupa succesul înregistrat în țară și în fața publicului sătmărean cu romanele ,,Desculță pe cioburi de oglindă" și ,,Prizonieri ai umbrelor" dar și cu volumul de proză scurtă ,,Menajerele soacrei mele", Lili Crăciun revine în Satu Mare cu alte două volume de proză.
,,Pașaport spre paradis", un roman născut dintr-o poveste reală, tratează problema traficului de persoane prin prisma experienței trăite de 5 fete plecate în anii 90 în cautarea unei lumi mai bune, dincolo de granițele țării.
Realismul cu care autoarea ne poartă prin istorii de viață încărcate de săracie și abuz, din Moldova în România și apoi înspre o Italie ca o fată morgana, ce nu se arată decât greu și nu întotdeauna e și țara mult visată, ne poate copleși pe alocuri. Doar dacă realizăm că astfel de scenarii sunt cât se poate de posibile și în zilele noastre, ne dăm seama că avem în față o carte cât se poate de utilă tinerei generații și nu numai.

,,Șopârle cu cheiță", vine ca o compensație pentru cititorii dornici de o proză scurtă, cu accente umoristice, inspirate din viața profesională de notar a autoarei.
Cartea este savuroasă iar stilul personal al autoarei, clasic și modern în același timp, alert dar nu lipsit de profunzime, te fac să regreți un singur lucru: că se termină prea repede.

Vă invităm să o cunoașteți mai bine pe Lili Crăciun, să intrați prin poveștile ei și ale invitaților noștri în lumea victimelor și a infractorilor organizați în rețele de trafic de persoane și să ieșiți de acolo mai puternici, mai informați, mai greu de cedat ispitelor ideologice și materiale ale vremurilor noastre.
Vor vorbi despre cărțile autoarei: Felician Pop- scriitor, Andrea Veres- psiholog, dar și alți invitați speciali.
Vor dezmorți atmosfera și ne vor oferi momente muzicale, Moni Ivan și George Negrea.
Evenimentul este organizat cu sprijinul Corpului Național al Polițiștilor, filiala Satu Mare.
Accesul la eveniment se face numai cu invitație. Pentru a obține o invitație, vă rugăm să ne scrieți un mesaj privat.
Evenimentul nu este recomandat copiilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu